Peraturan dan Perlesenan

Get started Speak to us
With investment, your capital is at risk.

Untuk ketelusan maklumat pelanggan, anda boleh melihat di bawah lesen dan peraturan-peraturan XGLOBAL Markets, sebagai tambahan kepada maklumat perundangan dan operasi yang lain.

CySEC Berlesen yang Dikawal

CySEC, Cyprus Securities and Exchange Commission adalah badan pengawal selia kewangan yang memberikan lesen operasi, memeriksa sekuriti syarikat yang tersenarai di Bursa Saham, dan mengenakan sekatan pentadbiran kepada firma perkhidmatan pembrokeran, perunding pelaburan dan entiti undang-undang yang lain. XGLOBAL Markets adalah Broker CySEC berlesen dengan lesen no. 171/12 dan pemegang Cyprus Investment Firm (CIF) berlesen di bawah Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

Bidang Kuasa Berdaftar

Financial Conduct Authority (FCA): Pengawal selia kewangan United Kingdom bertanggungjawab untuk mengawal selia industri perkhidmatan kewangan bagi memastikan firma-firma pelaburan mematuhi peraturan. XGLOBAL Markets adalah berdaftar dengan akaun mata wang asing dan anda boleh mendapatkan maklumat lanjut di Financial Conduct Authority

Pihak Berkuasa Penyeliaan Kewangan-BaFin: Pihak berkuasa pengawasan kewangan Jerman menyelia pasaran kewangan di Jerman. Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut XGLOBAL Markets di Bafin

MiFID

Sebagai sebuah firma pelaburan Eropah, XGLOBAL Markets adalah broker Forex MiFID yang mematuhi sepenuhnya peraturan-peraturan Markets in Financial Instruments Directive (MiFID). Kesertaan EU secara automatik memberikan ahli Pasaran CySEC Instrumen Kewangan yang selama ini menjadi tunjang kewangan Pelan Tindakan Kewangan Eropah. Ia menyediakan peraturan perkhidmatan pelaburan kewangan di kalangan 30 negara anggota Kawasan Ekonomi Eropah di bawah undang-undang EU dengan tujuan untuk menyediakan perlindungan pengguna.

Akaun dagangan yang diasingkan

Perlindungan dana pelanggan adalah penting bagi XGLOBAL Markets, itulah sebabnya kesemua dana pelanggan diwujudkan dalam akaun terasing dalam institusi perbankan yang selamat, sekali gus melindungi daripada digunakan untuk sebarang tujuan lain. XGLOBAL Markets pakar dalam menguruskan akaun bagi melindungi pelaburan pelanggan daripada risiko yang melibatkan aktiviti syarikat. Oleh itu, kesemua dana pelanggan adalah selamat.

Kumpulan Wang Pampasan Pelabur

XGLOBAL Markets adalah ahli Kumpulan Wang Pampasan Pelabur. Tabung ini ditubuhkan di bawah Undang-undang Firma Pelaburan 2002 dan penubuhan dan Pengendalian Dana Pampasan Pelabur untuk pelanggan Cyprus Firma Pelaburan Peraturan 2004 yang telah dikeluarkan di bawah undang-undang. Semua pelanggan runcit mempunyai dana yang diinsuranskan secara maksimum 20,000 Euro bagi setiap satu, dalam perkara yang mana syarikat tersebut tidak dapat memenuhi tanggungjawabnya disebabkan tidak mempunyai keupayaan.

Audit

Untuk melindungi kepentingan pelanggan kami memastikan kesemua operasi syarikat mematuhi sepenuhnya undang-undang & peraturan-peraturan Eropah, kami bekerja rapat dengan juruaudit dalaman dan luaran yang telah dipilih berdasarkan reputasi antarabangsa sebagai peneraju dalam sektor masing-masing. Audit dalaman dijalankan oleh Ernst & Young dan audit luaran oleh Deloitte.

Discretionary investment management